Our Story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Top
Goed voorbereid verhuizen naar het buitenland - Stedentrips24.nl
fade
5380
post-template-default,single,single-post,postid-5380,single-format-standard,theme-voyagewp,mkd-core-1.1.2,mkdf-social-login-1.2,mkdf-tours-1.3.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.6,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-area-uncovered-from-content,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Stedentrips24.nl / Blog  / Goed voorbereid verhuizen naar het buitenland
16 apr

Goed voorbereid verhuizen naar het buitenland

Goed voorbereid verhuizen naar het buitenland

Of het nou een impulsieve beslissing is of er is al jaren over nagedacht, of het nou liefde op het eerste gezicht is na die ene vakantie, of het is een droom van kinds af aan. Als je gaat verhuizen naar het buitenland, komen er veel dingen kijken. Je laat ten slotte je hele leven achter en gaat een nieuw leven beginnen in een ander land. Aan welke dingen moet je allemaal denken? Hieronder volgt een checklist.

Het vinden van een woning

Uiteraard is een van de eerste prioriteiten het vinden van een woning. Onderschat dit niet, dit kan veel tijd in beslag nemen. Sowieso is het goed om van te voren al te weten wat je wil. Wil je bijvoorbeeld een appartement kopen in Spanje midden in een grote stad? Of heb je behoefte aan ruimte en zoek je het buitengebied op? Als je dit weet, kan je duidelijker gaan zoeken.

Het leren van de taal

Wanneer je naar het buitenland vertrekt, is het belangrijk om je verstaanbaar te maken. We houden Spanje even als voorbeeld aan. Veel mensen kunnen daar wel Engels en als toerist is dat genoeg om je verstaanbaar mee te maken. Echter, wanneer je in dat land wil gaan wonen, wordt wel verwacht dat je de taal machtig bent. Anders is het vinden van werk een moeilijke opgave. Ook wil je je niet altijd een buitenstaander blijven voelen. Ondanks dat er veel mensen zijn die Engels spreken, is dit niet bij iedereen het geval. Begin dus al voor je verhuizing met het leren van de taal.

Paspoort

Het is goed om te weten dat je ‘gewoon’ Nederlander blijft als je naar het buitenland verhuist. Je behoudt dus je Nederlandse paspoort en deze moet ook om de vijf jaar vernieuwd worden.

Afscheid nemen van vrienden en familie

Wanneer het eindelijk zo ver is en je gaat vertrekken, is het belangrijk om goed afscheid te nemen van vrienden en familie. Niet alleen voor jezelf is dat belangrijk, maar ook voor de mensen die achter blijven. Je zult deze mensen hard gaan missen.

Admin

No Comments

Leave a Reply: