Top
Stappenplan voor het maken van een leuk reisfotoboek - Stedentrips24.nl
fade
13250
post-template-default,single,single-post,postid-13250,single-format-standard,theme-voyagewp,mkd-core-1.3.1,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Stedentrips24.nl / Blog  / Stappenplan voor het maken van een leuk reisfotoboek
reisfoto's
8 aug

Stappenplan voor het maken van een leuk reisfotoboek

Natuurlijk maak ook jij tijdens mooie reizen veel foto’s. Zo kun je de mooiste kanten van de wereld laten zien. Maar heb je ook al eens aan een reisfotoboek gedacht? Waarin jij de allermooiste foto’s een mooi plekje kan geven. Wij helpen je graag met een goed en compleet stappenplan.

Beginnen met je reisfotoboek

De eerste stap is beginnen met het maken van een fotoboek. Begin er op tijd mee en zorg vooral dat je ook de tijd hebt. Waarbij je natuurlijk afleiding probeert te voorkomen zodat je aan een stuk kunt doorwerken. Zo krijgt je reisfotoboek een gelijke uitstraling.

Het kiezen van de mooiste foto’s

Tussen al die foto’s de mooiste foto’s uitzoeken valt vaak niet mee. Neem daar ook de tijd voor en kies vooral de foto’s die je het meest aanspreken. Het zijn vaak niet de mooiste foto’s, als het verhaal en je gevoel erbij maar klopt. Echter is het wel van belang dat de scherpte goed is. Is een foto niet scherp genoeg? Dan wordt deze onscherp geprint in het fotoboek en dat ziet er niet zo mooi uit. Check daarom altijd de scherpte van foto’s tijdens het maken van een selectie.

Welk formaat fotoboek moet je kiezen

Er zijn ontzettend veel verschillende formaten fotoboeken. Wil je een handzaam, groot of rechthoek fotoboek. De keuze heb je helemaal zelf in de hand! Het is daarom altijd een kwestie van smaak en een beetje afhankelijk van het aantal foto’s dat je kiest. In een groter fotoboek kun je nu eenmaal veel meer kwijt, terwijl een kleiner fotoboek compacter is. Een A3 formaat is net groot genoeg op foto’s duidelijk te bekijken, maar is ook nog handig om mee te nemen. Bij een A4 formaat kun je kiezen voor wat grotere foto’s, dit maakt het fotoboek mooier. Vaak is een A4 of A5 formaat de meest praktische keuze bij het maken van een fotoboek.

Laat je foto’s het verhaal vertellen

Zorg dat foto’s in de juiste volgorde worden gezet. Je de foto’s kiest die bij elkaar horen en dat verhaal vertellen. Het is je eigen keuze om plek te houden voor een omschrijving van de gebeurtenis, wat er op de foto te zien is of het gevoel dat een foto je geeft.

Zorg voor overzicht en ruimte

Zelf een fotoboek maken? Dan moet je er altijd rekening mee houden dat er voldoende ruimte tussen de foto’s zit om overzicht te bewaren. Houd de afstand en keuze die je maakt voor elke pagina gelijk.

Maak de omslag van je reisfotoboek als laatste

Tot slot aan de slag met het maken van de cover. Niet eenvoudig. Maar jij wilt zelf een fotoboek maken. Dan hoort deze stap er ook bij. Want op de cover plaats je meestal de mooiste of meest zeggende foto van het boek. Al dan niet met tekst of een korte titel waarin je de vakantie of reis benoemd.

Admin

No Comments

Leave a Reply: