Top
Stedentrip naar Zuid-Afrika Kaapstad - Stedentrips24.nl
fade
5218
post-template-default,single,single-post,postid-5218,single-format-standard,theme-voyagewp,cookies-not-set,mkd-core-1.3.1,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Stedentrips24.nl / Blog  / Stedentrip naar Zuid-Afrika Kaapstad
20 jan

Stedentrip naar Zuid-Afrika Kaapstad

Stedentrip naar Zuid-Afrika Kaapstad

Bij een stedentrip denken mensen vaak aan een weekendje naar een bekende stad in een van de buurlanden gaan. Zo brengen ontzettend veel Nederlanders elk jaar een bezoekje aan Praag, Parijs en Barcelona. Leuke steden waar veel te zien en beleven is. Maar eigenlijk ook heel standaard. Een stedentrip hoeft namelijk niet alleen binnen Europa plaats te vinden maar kan ook aan de andere kant van de wereld bijvoorbeeld in Zuid-Afrika.

De hoofdstad Kaapstad is een adembenemende stad waar veel te doen en te zien is. In dit artikel beschrijven wij hoe een stedentrip naar Kaapstad eruit kan zien en waarom het -volgens ons- een stuk leuker is dan een stedentrip in Europa.

Het plannen van de trip

Voordat een vakantie/ stedentrip naar de andere kant van de wereld gepland wordt is het handig om te weten hoelang de vlucht duurt. Om van Nederland naar Kaapstad te vliegen moet je ruim 11,5 uur rekenen. Dit betekent dat je 1 volle dag kwijt bent aan het reizen.

Om toch het gevoel te krijgen dat je op een echte stedentrip bent is het een goed idee om bijvoorbeeld een lang weekend te plannen tijdens Pasen of Pinksteren. Wil je er toch een langere vakantie van maken dan heb je alsnog het recht om het een stedentrip te noemen. Er is immers ontzettend veel te zien en te doen in Kaapstad en het zou zonde zijn als je bepaalde dingen moet overslaan. Dus plan alle activiteiten goed in!

Veelzijdige stad

Naast de historische monumenten en de rijke geschiedenis die Kaapstad met zich mee brengt is het ook een moderne stad met veel cafés en restaurants. Verder zijn er ook leuke authentieke Afrikaanse boetiekjes en winkels te vinden.

Voor wandelaars is deze stad ook interessant. Je kan een bezoekje brengen aan het Robbeneiland dat op 11 km van Kaapstad ligt. Met andere woorden er is genoeg te doen in Kaapstad en deze stad is zeer geschikt voor een leuke stedentrip.

Admin