Top
Tips voor een rondreis met de trein door Europa - Stedentrips24.nl
fade
16508
post-template-default,single,single-post,postid-16508,single-format-standard,theme-voyagewp,mkd-core-1.3.1,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Stedentrips24.nl / Blog  / Tips voor een rondreis met de trein door Europa
27 sep

Tips voor een rondreis met de trein door Europa

Door Europa met de trein reizen, is een leuke manier om in korte tijd verschillende landen en steden aan te doen. Wij vertellen je graag over onze reis in Europa, zodat je ideeën kunt opdoen om een of meerdere treinreizen door Europa te plannen!

Rondreis Europa met de trein: de start

Onze reis door Europa met de trein begint direct met de langste rit van de rondreis: met de trein van Eindhoven naar Wenen. Na een overstap op het treinstation in Venlo en Düsseldorf, stappen we uit in Frankfurt en wachten op de nachttrein naar Wenen, die we vooraf hebben gereserveerd. We zijn ruim op tijd en hebben daardoor nog de mogelijkheid om een rondje te maken in de omgeving van het treinstation van Frankfurt. Eenmaal in de nachttrein nemen we plaats in een zespersoons coupé, waar we niet zo goed slapen. Gelukkig geeft de geweldige stad Wenen, met heerlijke schnitzels en zonnig weer, weer voldoende energie om onze Europa rondreis met de trein voort te zetten.

Centraal-Europa met de trein: van Wenen naar Boedapest

Na een paar dagen Wenen gaan we verder met onze reis door Europa met de trein Boedapest. We komen aan op treinstation Boedapest-Keleti, net buiten de stad. We lopen vanuit het station naar de binnenstad en met iedere stap weg richting het centrum wordt het uitzicht beter. Eenmaal in de binnenstad weet Boedapest ons helemaal weg te blazen. We verblijven in Hotel Erzsebet City Center: een aanrader!

Treinreis dieper door Midden-Europa

Het volgende station in Europa dat we met de trein bereizen is Bratislava. De hoofdstad van Slowakije kent een relatief kleine binnenstad en dus verblijven we hier slechts twee nachtjes. We plannen een middag om te winkelen in shoppingcentrum Aupark en genieten van de kleinschaligheid van deze stad. Het treinstation van Praag ligt op 4 uur reistijd met de trein vanuit Bratislava. Voor deze stad hebben we vier dagen uitgetrokken, omdat er zoveel te beleven is.

Terug met de trein naar West-Europa

In Praag nemen we ook de rust om ons klaar te maken voor de nachttrein naar onze laatste bestemming van deze rondreis door Europa met de trein. Ook deze nachttrein hebben we vooraf laten vastleggen en we hebben geluk: we zitten een stuk luxer dan in de nachttrein naar Wenen. Redelijk uitgerust bereiken we het station in het Noord-Duitse Hamburg. Waar we een voor ons nieuwe kant van Duitsland leren kennen. Na twee nachten Hamburg is er een eind gekomen aan onze rondreis met de trein door Europa. We beginnen aan onze laatste treinreis: van Hamburg naar Eindhoven. We stappen over in Düsseldorf en Venlo om na 7 uur reizen met de trein weer aan te komen in Eindhoven.

Reistip!

Ga je vanuit Praag naar Hamburg, dan kom je met de trein langs Berlijn. Deze adembenemende stad kun je dus gemakkelijk toevoegen aan je bestemmingen in deze reis door Europa met de trein!

Admin

No Comments

Leave a Reply: