Top
Verken de mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen - Stedentrips24.nl
fade
3858
post-template-default,single,single-post,postid-3858,single-format-standard,theme-voyagewp,cookies-not-set,mkd-core-1.3.1,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Stedentrips24.nl / Blog  / Verken de mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen
Stedentrip Kopenhagen
17 aug

Verken de mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen

Stedentrip naar Kopenhagen

Kopenhagen is een van de meest trendy én gezelligste hoofdstad van Europa. Kopenhagen is natuurlijk geen miljoenenstad, maar dit zorgt nu juist voor die gezellige intieme sfeer. Er is in Kopenhagen meer dan genoeg te doen. Zo kunt u er mooie musea bezoeken, lekker eten, goed stappen en talloze rondvaarten en rondleidingen maken. Voor de fanatieke shoppers doet het kleine Kopenhagen al helemaal niet onder voor zijn grote Europese tegenhangers: De stad barst van de trendy winkels en Strøget is de langste, autovrije en aaneengesloten winkelstraat van Europa.

De Kleine Zeemeermin is een van de beroemdste sprookjes van Hans Christian Andersen. De zeemeermin staat in een park net buiten de stad waar trouwens meer leuke beelden te bezichtigen zijn. De stad heeft verschillende pittoreske havens, waar Nyhavn het bekendst van is. Het paleis van de Deense koninklijke familie is voor het grootste gedeelte voor het publiek toegankelijk en wie zich na een dag slenteren wilt laten betoveren moet naar Tivoli. Dit is een leuk pretpark midden in het centrum van Kopenhagen.

Er is in Kopenhagen dus meer dan genoeg te doen voor een geslaagde citytrip. Kopenhagen is statig, trendy, modern en toch ook intiem. De inwoners zijn relax en u kunt zich overal goed in het Engels verstaanbaar maken. In Kopenhagen zijn trouwens overal punten opgezet waar u fietsen kunt huren. En vanaf de luchthavens van Amsterdam en Rotterdam bent u er in mum van tijd.

Een stedenreis naar Kopenhagen staat voor een hoop afwisseling. Er zijn meerdere aanbieders van stedentrips naar Kopenhagen. Op Stedentrips24.nl informeren wij u over hoe en bij wie uw stedenreizen te boeken. Verder vindt u een overzicht van de bekendste bezienswaardigheden van Kopenhagen.

Nyhavn

De beroemde Hans Christian Andersen heeft 18 jaar in Hyhavn gewoond. Nyhavn is bekent “nieuwe haven” en behoort tot de bekendste havens van Kopenhagen. Echt nieuw is de haven niet, want er staan gebouwen uit 1681. Het is tevens een locatie van waar veel rondvaartboten vertrekken. Dit is trouwens een leuke manier om deze stad te verkennen.

Aan de haven bevinden zich veel restaurants en terassen. Bij kouder weer gaat u gewoon met een deken op het terras van een Carlsberg of Tuborg genieten. Voor de echt trendy uitgaansgelegenheden moet u verspreidt in het centrum of in de wijk Nørrebro zijn. Nyhavn ligt dicht bij Amalienborg en aan het einde van de lange winkelstraat Strøget.

Strøget

Strøget is met afstand de bekendste winkelstraat van Kopenhagen. Stroget bestaat eigenlijk uit een aaneenschakeling van straten zoals Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv en Østergade. Dit hele gebied is auto-vrij en ook de overal te huren fietsen zult u achter moeten laten als u hier wilt shoppen.

Aan het begin (of einde) van de straat bij het Rådhuspladsen zijn de hamburgerketens en souvenirshops gevestigd. Naarmate u verder loopt komt u op langzaam maar zeker de chique en duurdere winkels tegen. Wanneer vrouw (iets meer waarschijnlijker man) buiten een winkel wilt wachten is de kans groot dat u door straatartiesten vermaakt wordt.

Tivoli

Er zijn niet veel steden ter wereld die een pretpark midden in het centrum hebben. De inwoners van Kopenhagen hebben dit voorrecht wel met het pretpark Tivoli. Het ligt namelijk dicht in de Rådhuspladsen (Stadhuisplein) en het centraal station. Het park opende haar deuren op 15 augustus 1843 en behoort daarmee – samen met het ook in Kopenhagen gelegen Dyrehavsbakken – tot de twee oudste attractieparken ter wereld.

In het park staat nog een achtbaan met een (goed onderhouden;) houten constructie. Het attractiepark is niet alleen overdag geopend. ’s Avonds zorgen 115.000 lichtjes voor een sprookjesachtige en vooral romantische sfeer. Er liggen enkele mooie tuinen, theaters en gezellige restaurants op het terrein van Tivoli. Het kan ook zomaar gebeuren dat u het park bezoekt tijdens één van de vele openluchtconcerten.

Amalienborg

Amalienborg is de residentie van de Deense koninklijke familie. Op het complex staat vier paleizen rondom een plein. Van deze vier paleizen zijn er drie toegankelijk voor publiek, de vierde is het privé vertrek van de huidige koningin Margaretha II.

Koning Frederik V heeft in 1748 Amalienborg gesticht om het 300 jarig bestaan van de koninklijke Oldenburg familie te vieren. Op het plein van het Amalienborg staat een groot standbeeld van Frederik V. Het Amalienborg is niet alleen prachtig aan de buitenkant. De gehele binnen architectuur, inrichting en meubels zijn schitterend. Een van de belangrijkste stukken in het museum zijn de Deense Kroonjuwelen. Als de koningin thuis is wisselt de wacht iedere dag om 12 uur.

Carlsberg museum

In Kopenhagen is de Carlsberg bierbrouwerij te bezoeken. Het Carlsberg museum is in 1915 door een zoon van de oprichter gesticht om plek te bieden aan de collectie van de familie. Het museum is op te delen in twee delen. Een deel informeert over het brouwproces. Een tweede afdeling gaat over de oprichter en de familie Jacobsen. Vanzelfsprekend kunt u er ook een biertje drinken.

Jammer genoeg voor de heer Jacob Christian Jacobsen is de eerste Nobelprijs pas in 1901 uitgereikt, anders had hij er zeker één gekregen. Hij heeft een revolutie in het bierbrouwen teweeg gebracht. De Carlsberg brouwerij begon namelijk met het brouwen van bier in koperen ketels, een procedé wat zich snel over de wereld verspreidde.

Admin